неделя, 18 януари 2015 г.

Картофени бонбони. Bombones de patata.

Здравейте днес бих искала да ви представя една нестандартна за повечето хора рецепта за бонбони, а именно това са картофените бонбони, които са изненадващо вкусни. А ето я и рецептата за картофени бонбони.

Необходими продукти:

200 гр. сварен картоф (1 среден картоф)
200 гр. пудра захар
150-200 гр. кокосови стърготини
1 черен шоколад
1 с.л. олио 

Начин на приготвяне:

Картофа се сварява, обелва и намачква. Към него се добавя пудрата захар, става като рядка полутечна смес. Добавят се и кокосовите стърготини. Всичко се омесва добре и се правят топченца. Разтапяме шоколада на водна баня заедно с олиото. След което овалваме предварително приготвените топчета. и ги нареждаме в хартиени подложки. Оставяме бонбоните да престоят за една вечер на сухо и хладно място. 

Надявам се да ви е харесала рецептата за картофени бонбони. 


Картофени бонбони. Bombones de patata.


































Hola a todos, hoy os quiero presentar una receta de bombones que no es muy típica que digamos ya que el ingrediente principal son las patatas. El sabor os sorprendera.

Ingredientes:

200gr de patata cocida ( esto equivale a una patata mediana)
200gr de azucar glass 
150-200gr de viruta de coco 
1 tableta de chocolate negro 
1 cucharada sopera de aceite 

Modo de preparación:

Tras haber cocido la patata, la pelamos y machacamos, le añadimos el azucar glass y mezclamos bien (se queda como una consistencia semiliquida). Después añadimos las virutas de coco y de la masa que nos queda haremos unas bolitas del tamaño de un bonbon. Por otra parte derretimos el chocolate al agua maría con la cucharada de aceite. Untamos las bolitas en el chocolate y las colocamos en papelillos de repostería. Dejamos los bombones por una noche en un sitio que este frío y seco. ¡Y voila!

Espero que os haya gustado mi receta de bombones de patata. 












Няма коментари:

Публикуване на коментар