петък, 10 юли 2015 г.

Моята рецепта за бурито

Здравейте! Като любител на храната бих искала да ви представя една мексиканска рецепта, която може всеки да си приготви в домашни условия с малко усилия и много желание. Рецептата ми я беше показала преди години една приятелка от Мексико и съм й голям почитател. Надявам се и на вас да ви хареса и да я пробвате!
Рецепта за буритос

Необходими продукти:
6 мексикански питки - тортилас (може и да пробвате с питки за дюнер ако не намерите във вашият магазин)
2 чушки - 1 червена и 1 зелена
200 гр смлени домати
2 глави лук нарязани на ситно
5 скилидки чесън нарязани на шайби
сол, черен пипер, лют червен пипер и кимион (всички подправки са според вкуса)
сос гуакамоле* (рецептата може да разгледате в следващата ми публикация)

Начин на приготвяне:
Първо нарязваме чушките на тънки лентички и задушаваме в олио за няколко минутки, трябва да останат хрупкави и да запазят цвета си. В отделен тиган задушаваме наситненият лук заедно с чесъна, след като придобият златист цвят добавяме каймата. Когато каймата стане на малки топчета добавяме смлените домати и оставяме да покъкри за 15 минути и оттегляме от огъня. Сглобяването става много лесно: Вземаме едната питка слагаме първо сместа с каймата, след което няколко резенчета от чушките и по 1 лъжица от соса гуакамоле, завиваме и нареждаме в подходящ съд. И рецептата е изпълнена.




Няма коментари:

Публикуване на коментар