Необходими продукти за гъбите със топено сирене:
- 10 по-големи гъби , няколко резенчета топено сирене по избор и зехтин за подмазване.
Начин на приготвяне: Измиваме и почистваме гъбите, премахваме пънчетата и ги поставяме в намазнената със зехтин тавичка и печем около 20 минути. След това нареждаме топеното сирене в гъбите и печем за още 5 минути на горна фурна.
Необходими продукти за салатата от цедено кисело мляко и спанак:
- 1кг пресен спанак или един пакет замразен, 650гр цедено кисело мляко, зехтин , 3 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:Ако използваме пресен спанак то първо трябва добре да го измием и да го почистим и попарим с вряла вода, след което той се свива, изцеждаме го добре и го смесваме със счуканият чесън, цеденото кисело мляко, зехтина и подправките на вкус.
И готово! Добър апетит.
![]() |
| Гъбите със салата от цедено мляко и спанак. Los champiñones con la ensalada. |
Ingredientes para hacer los champiñones:
-10 champiñones de tamaño relativamente grande, quesillos tipo President y un chorro de aceite de oliva.
Modo de preparación: Lavamos y limpiamos bien los champiñones, les quitamos los troncos y los ponemos en el horno por 20 minutos a 180ºC. Después los sacamos y rellenamos con los quesillos y volvemos a meterlos en el horno por unos minutos hasta que el queso se derrita.
Ingredientes para hacer la ensalada de yogur natural y espínacas:
- 4 yogures (tipo griego o mejor si encontrais en alguna tienda búlgara el yogur natural búlgaro), 1 kg de espínacas frescas o un sobre de espínaca congelada, 3 dientes de ajo, un chorro de aceite de oliva mejor si es virgen extra, sal y pimienta para darle sabor a la ensalada.
Modo de preparación: Lavamos y limpiamos la espínaca, le echamos agua caliente por encima para que encoja, después la cortamos y la mezclamos con los yogures, los dientes de ajo el aceite, la sal y la pimienta. ¡Y listo! Buen provecho.

Няма коментари:
Публикуване на коментар