четвъртък, 20 февруари 2014 г.

Вечерята ми за днес. La cena de hoy.

Тъй като съм фен на простичките неща, които да бъдат съпровождани от здравословните им качества реших днес да не се мотая много много и да измайсторя на бързина моята простичка, но вкусна и здравословна вечеря, а именно пълнени гъби с топено сирене и салата от цедено мляко със спанак. 
Необходими продукти за гъбите със топено сирене:
- 10 по-големи гъби , няколко резенчета топено сирене по избор и зехтин за подмазване.
Начин на приготвяне: Измиваме и почистваме гъбите, премахваме пънчетата и ги поставяме в намазнената със зехтин тавичка и печем около 20 минути. След това нареждаме топеното сирене в гъбите и печем за още 5 минути на горна фурна.
Необходими продукти за салатата от цедено кисело мляко и спанак:
- 1кг пресен спанак или един пакет замразен, 650гр цедено кисело мляко, зехтин , 3 скилидки чесън, сол и черен пипер на вкус.
Начин на приготвяне:Ако използваме пресен спанак то първо трябва добре да го измием и да го почистим и попарим с вряла вода, след което той се свива, изцеждаме го добре и го смесваме със счуканият чесън, цеденото кисело мляко, зехтина и подправките на вкус.
И готово! Добър апетит.
Гъбите със салата от цедено мляко и спанак. Los champiñones con la ensalada.
Como amí me gustan las cosas simples he decidido que la cena de esta noche va a ser eso simple, rápida y sobre todo sana, y lo que voy a cocinar seran champiñones rellenos de quesitos y de guarnición yogur naturla con espinacas.
Ingredientes para hacer los champiñones:
-10 champiñones de tamaño relativamente grande, quesillos tipo President y un chorro de aceite de oliva.
Modo de preparación: Lavamos y limpiamos bien los champiñones, les quitamos los troncos y los ponemos en el horno por 20 minutos a 180ºC.  Después los sacamos y rellenamos con los quesillos y volvemos a meterlos en el horno por unos minutos hasta que el queso se derrita. 
Ingredientes para hacer la ensalada de yogur natural y espínacas:
- 4 yogures (tipo griego o mejor si encontrais en alguna tienda búlgara el yogur natural búlgaro), 1 kg de espínacas frescas o un sobre de espínaca congelada, 3 dientes de ajo, un chorro de aceite de oliva mejor si es virgen extra, sal y pimienta para darle sabor a la ensalada. 
Modo de preparación: Lavamos y limpiamos la espínaca, le echamos agua caliente por encima para que encoja, después la cortamos y la mezclamos con los yogures, los dientes de ajo el aceite, la sal y la pimienta. ¡Y listo! Buen provecho.









Няма коментари:

Публикуване на коментар